Kevin Mitnick trenger hjelp til ny bok

Den dømte hackeren Kevin Mitnick trenger gode historier til en ny bok om datainnbrudd.

Den dømte hackeren Kevin Mitnick trenger gode historier til en ny bok om datainnbrudd.

Kevin Mitnick, en av verdens mest kjente dømte datatjuver, har fått i oppdrag fra sitt forlag John Wiley & Sons å skrive en oppfølger til The Art of Deception fra 2002, med arbeidstittel The Art of Intrusion.

Den første boka hadde som tema at hacking er mest sosial sjarm, og handler om metodene Mitnick brukte for å begå sine oppsiktsvekkende innbrudd. Poenget er at vellykket hacking stiller større krav til sosiale antenner enn til teknisk innsikt.

Den neste boka skal fortelle gode hackerhistorier fra virkeligheten. Her har Mitnick et stort problem, fordi han har forpliktet seg overfor myndighetene å ikke fortelle om sine egne innbrudd før tidligst 2010.

På nettstedet sitt har Mitnick (se lenken ovenfor) lagt ut en appell, under overskriften Call for Hackers. Har du begått et kreativt datainnbrudd, hører Mitnick gjerne fra deg. Historier som kommer på trykk, kvalifiserer til beskjeden premiering, blant annet gratiseksemplarer av både den nye og den gamle boka. Den mest kreative historien belønnes dessuten med 500 dollar – kontant.

Mitnick lover at din identitet holdes skjult, også for politiet. E-postadressen for innledende kontakt er oppgitt på nettstedet.

Til toppen