AVTALER & KONTRAKTER

Kiev-selskap fikk IT-avtale med Norwegian

Femårig partnerskap med Scandinavian House skal bidra til bedre flyreiser.

IT-sjef i Norwegian, Per Ivar Gjørvad, får en håndsrekning fra daglig leder i Scandinavian House, Ulf Carlzon.
IT-sjef i Norwegian, Per Ivar Gjørvad, får en håndsrekning fra daglig leder i Scandinavian House, Ulf Carlzon.
31. jan. 2012 - 14:31

Flyselskapet Norwegian Air Shuttle melder at de har undertegnet en femårig partneravtale med Kiev-baserte Scandinavian House.

Ressursene til Scandinavian House skal supplere den interne kompetansen i Norwegian. Formålet med avtalen er å «fortsatt sikre reiseopplevelse av høy kvalitet i kombinasjon med lave priser». En annen formulering i pressemeldingen er: «…partnerskapet vil bidra til å sikre at Norwegian Air sine IT -tekniske løsninger vil møte de krav til kvalitet som kunder og næringsliv er i behov av, til en lav pris.»

IT spiller, som kjent, en grunnleggende rolle for driften av Norwegian. Toppsjef Bjørn Kjos var i november 2008 blant finalistene i Dataforeningens kåring av «årets IT-leder».

– Vi har vurdert flere alternative løsninger og modeller, og hvordan dette kan fungere i ulike land og kontinenter. Det endelige valget ble Scandinavian House i Kiev, Ukraina, som vi vurderer som en profesjonell tilbyder med IT ekspertise på høyt nivå, og til riktig pris. I tillegg er det få kulturelle og språklige ulikheter, minimal tidsforskjell på en time, og kort reisevei, heter det i en uttalelse fra Norwegian.

Norwegian starter direkte flyvninger til Kiev i juni.

Direktør for forretningsutvikling og IT, Hans-Petter Aanby, sier Norwegian er i gang med å utvikle neste generasjons IT-løsninger tilpasset fly med WLAN, som gradvis settes inn på nye strekninger.

– I tillegg utvikler vi IT-løsninger tilpasset smartphones, pads og andre typer av nye terminaler og løsninger som er på gang, sier Aanby.

Scandinavian House beskriver seg selv som et outsourcing selskap, med konkurransedyktige priser innen IT og programvareutvikling til kunder i Skandinavia og Vest-Europa.

De har spesialisert seg på komplekse system analyser, design, arkitektur, applikasjonsutvikling, programvare vedlikehold og testing, samt strategisk rådgivning med spesiell kompetanse innen implementering av løsninger med store datamengder og raske transaksjoner.

Scandinavian House har sitt utviklingssenter i Kiev, Simferopol og Sevastopol i Ukraina og norske kontorer i Oslo og Moss.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.