Kildekodetyv fikk tre år

Hackeren som stjal kildekode fra Ericsson og tilbød den til salgs over Internett er dømt til tre års fengsel.

Hackeren som stjal kildekode fra Ericsson og tilbød den til salgs over Internett er dømt til tre års fengsel.

En 26 år gammel ungarer, Csaba Richter, som ble funnet skyldig i grov industrispionasje mot Ericsson, er i Stockholm tingsrätt dømt til tre års fengsel, melder di.se. Strafferammen for anklagen er seks år.

Richter erklærte seg ikke-skyldig, og har tatt betenkningstid. Ankefristen til hovrätten er 25. april.

Saken går tilbake til 2002 da Ericsson-ansatte oppdaget at det var gjort innbrudd i noen datasystemer. Sommeren 2003 ble kildekode til mobiltelefoner fra Sony Ericsson lagt ut til salg på Internett. Da det ble konstatert at kodene var ekte, tok det svenske sikkerhetspolitiet Säpo seg av saken.

Säpo-agenter utga seg for å være interesserte kjøpere, og avtalte å treffe Richter i Wien 10. februar i fjor. Under møtet ble agentene enige med Richter om å betale tilsvarende 500.000 svenske kroner for fem CD-er. Da ble Richter arrestert av østerriksk politi, men siden satt fri.

Ifølge di.se dro Richter til Ungarn og fortsatte å hacke Ericsson-servere. Samtidig tok han personlig kontakt med Ericsson og ba om jobb. Han ble arrestert av svensk politi på Sturup flyplass ved Malmö 1. oktober i fjor. En ransaking hos hans foreldre avdekket hemmeligstemplet Ericsson-materiale. Richter ble også satt i forbindelse med forsvarshemmelig Ericsson-materiale lagret kryptert på en server i Stockholm.

Til toppen