Kilevold åpner MP3-selskap

Tidligere musiker Lars Kilevold har laget et "demokratisk plateselskap". For å spre musikken, har Kilevold inngått en avtale med søkeselskapet Fast.

Tidligere musiker Lars Kilevold har laget et "demokratisk plateselskap". For å spre musikken, har Kilevold inngått en avtale med søkeselskapet Fast.

Lars Kilevold, kanskje mest kjent for sangen "Livet er for kjipt", har åpnet et nytt nettsted som gjøre det enklere og billigere å både selge og kjøpe musikk over internett i MP3-format.

På nettstedet Freetrax.com kan artister som ikke får eller ikke ønsker å prøve seg på de store plateselskapene, legge ut sin musikk, skriver VG. Artistene kan selv bestemme om de vil ta seg betalt eller ikke. Brukere kan derfor enten velge blant gratis musikk eller betale for låter med kredittkort.

Freetrax har ikke en .no-adresse, men bruker en .com-adress og skriver på engelsk. Kilevold forteller at selskapet har internasjonale ambisjoner, men fokuserer på Norge i første omgang.

- Meningen er å tilby brukere billig musikk og artistene en direkte kanal. Artistene får 70 prosent royalty hos oss, mens vanlig plateselskaper bare gir 10-15 prosent. Resten går til markedsføring, distribusjon og lager, men likevel går bare to prosent av alle CD-utgivelser med overskudd, sier Kilevold til digi.no.

Kilevold forteller at presseoppslagene i dag har gitt Freetrax en flyvende start - etter bare fire timer har nettstedet hatt 50.000 besøkende.

Men selv om det er gratis på legge ut musikk på Freetrax, får ikke alle plass.

- MP3.com har så mange artister at du ikke finner frem. Fordi artistene er ukjente, har vi laget et system vi kaller Talent Pool der brukere stemmer på det som skal legges ut på de vanlige sidene. I tillegg anbefaller staben selv, forklarer den nybakte plateselskapssjefen.

For å skape trafikk, forteller Kilevold at han har signert en avtale med "en av de største MP3-søkemotorene". Kilevold vil første ikke svare på hvem det er. Men da digi.no påpeker at det ligger en logo fra Fastweb, Fasts nordiske distributør, og spør om det er Fast, sier Kilevold: "Det kan jo hende at det er en sammenheng her".

Til toppen