JUSS OG SAMFUNN

Kilevolds demokratiske musikkprosjekt tom for penger

Den norske musikktjenesten Freetrax, med Lars Kilevold som frontfigur, legger ned driften. Selskapet mener timingen var så dårlig som den kunne blitt. Ingen vil spytte mer penger i kassen.

Sigvald Sveinbjørnsson
14. mai 2001 - 19:04
Freetrax

Vel, ikke helt: et finnes enda håp for en av pionertjenestene på nettet innen musikkbransjen.

David GjesterFreetrax
digitoday.no skrev like før julaften om Freetrax sine problemer: Freetrax må hente millioner i knusktørt marked

Den største eieren i selskapet er investeringselskapet Sabaro, som nå eier majoriteten av aksjene i selskapet. De var i likhet med de andre investorene ikke villig til å legge mer penger i selskapet, men Gjester er ikke bitter.

- Nei, tvert i mot. Sabaro har vært en meget god støttespiller, men de er ikke en eier som er inne lenge, og som skal ta en del av den operasjonelle driften, sier Gjester til digitoday.no.

- Vi ønsket oss en industriell eier, for eksempel et telekom-selskap eller et forlagshus, fortsetter Gjester som forteller at det i de siste dagene har kommet henvendelser om interesse for selskapet.

- Det har kommet noen, så det trenger ikke være slutt ennå.

Til sammen har 9 millioner kroner gått tapt i selskapet, om Freetrax legges ned tirsdag. Per i dag har selskapet 20.000 registrerte brukere. Fem ansatte mister jobben på grunn av nedleggelsen, opplyser selskapet til digitoday.no.

Det lyktes ikke å få kommentar fra Lars Kilevold, da han var opptatt i studio da digitoday.no ringte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.