Kilevolds demokratiske musikkprosjekt tom for penger

Den norske musikktjenesten Freetrax, med Lars Kilevold som frontfigur, legger ned driften. Selskapet mener timingen var så dårlig som den kunne blitt. Ingen vil spytte mer penger i kassen.

Freetrax startet i september 1999 som et møtepunkt for musikk "wannabies" som vil få spredt musikken sin via nettet til alle som ønsker å høre. Men tirsdag er det ugjenkallelig slutt.

Vel, ikke helt: et finnes enda håp for en av pionertjenestene på nettet innen musikkbransjen.

- Vi slapp opp for penger, forklarer David Gjester, markedssjef i Freetrax. Han forteller at det manglet mellom 3 og 4 millioner kroner i kassa før selskapet kunne drive videre med positiv kontantstrøm.
digitoday.no skrev like før julaften om Freetrax sine problemer: Freetrax må hente millioner i knusktørt marked

Den største eieren i selskapet er investeringselskapet Sabaro, som nå eier majoriteten av aksjene i selskapet. De var i likhet med de andre investorene ikke villig til å legge mer penger i selskapet, men Gjester er ikke bitter.

- Nei, tvert i mot. Sabaro har vært en meget god støttespiller, men de er ikke en eier som er inne lenge, og som skal ta en del av den operasjonelle driften, sier Gjester til digitoday.no.

- Vi ønsket oss en industriell eier, for eksempel et telekom-selskap eller et forlagshus, fortsetter Gjester som forteller at det i de siste dagene har kommet henvendelser om interesse for selskapet.

- Det har kommet noen, så det trenger ikke være slutt ennå.

Til sammen har 9 millioner kroner gått tapt i selskapet, om Freetrax legges ned tirsdag. Per i dag har selskapet 20.000 registrerte brukere. Fem ansatte mister jobben på grunn av nedleggelsen, opplyser selskapet til digitoday.no.

Det lyktes ikke å få kommentar fra Lars Kilevold, da han var opptatt i studio da digitoday.no ringte.

Til toppen