BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kina er Ericssons største marked

Svenske Ericsson økte overskuddet før skatt første kvartal med 31 prosent, mens salget økte med 25 prosent. Kina er blitt selskapets største enkeltmarked.

Frode Eriksen
29. apr. 1998 - 17:48

Overskuddet før skatt første kvartal økte med 31 prosent til 2,637 milliarder kroner, mens salget økte med 25 prosent til 38,356 milliarder kroner. Selskapet vokser i alle markeder.

Ericssons nye toppsjef, Sven-Christer Nilsson, som i dag fikk anledning til å legge fram sitt første kvartalsresultat etter å ha overtatt som toppsjef, styrer et konsern i medvind. Noen skygger finnes riktignok. En er nedskjæringene i Ericsson Telecom med 270 ansatte i Stockholm, som ble kjent for få dager siden.

Driftsresultatet i kvartalet endte på 2,869 milliarder kroner mot 2,477 i fjor. Salg av mobilterminaler går så det griner. Salget økte med 45 prosent første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i fjor, fra 7,6 milliarder kroner til 11 milliarder kroner. For mobilinfrastruktur opplevde selskapet også sterk etterspørsel opp 14 prosent fra første kvartal i fjor, eller 16 milliarder kroner, opp fra 12,9 milliarder kroner i fjor. Ordreinngangen økte med 18 prosent til 46 milliarder svenske kroner.

Kina har blitt Ericssons viktigste enkeltmarkedet de siste månedene, med flere store ordrer, spesielt på infrastruktur. Kina har vokst seg forbi USA. Deretter følger Storbritannia, Brasil, Italia og Sverige som selskapets viktigste marked. Selskapet økte antall ansatte det siste kvartalet med 1.700 personer, til 102.466.

Nilsson karakteriserer ETSIs beslutning om å foreslå WCDMA som neste generasjons mobilstandard som en seier for selskapet, noe som ytterligere vil styrke avdelingens solide stilling i selskapet ytterligere når den nye standarden tas i bruk om få år. Selskapet er ikke fornøyd med Infocom Systems sin inntjening selv om den er bedret det siste året. For Mobile Phones and Terminals, som er avdelingen som har ansvaret for mobiltelefonene, konstaterer selskapet at markedsandelen er svakt økende.

Ericsson har unngått de største problemene som følge av den økonomiske krisen i Asia blant annet fordi de hardest rammede landene betyr mindre for Ericssons totale salg. Selskapet bemerker også at alle nye mobiloperatørene som har fått tildelt lisenser i Brasil har valgt å gå for den amerikanske TDMA-baserte IS-136 standarden, der Ericsson opererer om den største leverandøren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.