RESULTATERFINANS

Kina forbi USA på PC-salg

Flere solgte PC-er i Kina enn i USA i årets andre kvartal.

23. aug. 2011 - 08:38

I årets andre kvartal skal antall PC-er solgt til Kina ha steget med 14 prosent til 18,5 millioner enheter, mens salget falt med 4,8 prosent til 17,7 millioner enheter. Det viser en gjennomgang analysebyrået IDC har foretatt. Det er IDC-analytiker Bryan Ma som opplyser dette i et intervju med Bloomberg News tirsdag.

Det forventes nå at Kina vil gå forbi USA som det største markedet for PC-er i løpet av 2012.

De siste årenes voldsomme velstandsvekst har ført til at flere og flere kinesere har råd til å gå til anskaffelse av en PC. Verdien av PC-ene som ble solgt i Kina var i årets andre kvartal på 11,9 milliarder dollar, mort 11,7 milliarder dollar i USA, ifølge IDC. Dette gjør at midtens rike står for 22 prosent av verdensmarkedet – et prosentpoeng mer enn USA.

Men på årsbasis for 2011 er det forventet at USA vil være det største markedet, selv om det blir tett. IDCs estimater peker mot et salg på 72,4 millioner enheter til Kina året under ett, noe som vil være 1 million enheter mindre enn til USA.

Neste år forventes det at Kina skyter forbi. IDC forventer en vekst på 18 prosent i det kinesiske PC-salget fra 2011 til 2012 og dermed gå forbi de 76,6 millioner PC-ene det er ventet at amerikanske selskaper og privatpersoner vil kjøpe neste år.

Den kinesiske PC-kjempen Lenovo, som i 2004 kjøpte IBMs PC-divisjon, rapporterte om betydelig vekst i salg av PCer i sitt hjemmemarked.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.