Kina: Gigantordre til Ericsson

Svenske Ericsson har satt en ettertrykkelig rekord med en kontrakt på 3 milliarder kroner. Kontrakten gjelder leveranser til utbygging av mobilnettet i Guangdong-provinsen i Kina. Landet er nå Ericssons viktigste eksportmarked.

Ericssons gigantkontrakt er nå signert med Guangdong Mobile Communications Corporation (GMCC), og er den største enkeltkontrakt i Kina, og den største noen sinne for det svenske selskapet. Kontrakten har en verdi på USD 369 millioner, eller nesten 3 milliarder kroner.

Utvidelsen skal sørge for at mobilnettet kan håndtere 4 millioner GSM-abonnenter, samt at nettet skal øke dekningsområde og kvaliteten.

Ericsson er hovedleverandør til GMCC, og samarbeidet ble innledet for 10 år siden. Den kinesiske mobiloperatøren har i dag vel 2,5 millioner kunder på et digitalt og et analogt mobilnett.

Denne ordren befester dessuten Kinas viktige rolle for Ericsson, ettersom landet passerte USA som Ericssons viktigste eksportmarked. Også salget i Japan går fra og landet har avansert fra å være det åttende viktigste eksportmarkedet til å bli det femte beste, skriver Dagens Industri.

De første ni månedene i fjor stod USA for 10 prosent av konsernets salg på 112,6 milliarder kroner, mens Japan står for 4 prosent. Men Kina har altså tatt igjen USA for hele året sett under ett. Samtidig viser tallene at børsuroen i Asia ikke har hatt særlige negative konsekvenser for Ericsson.

Til toppen