FORBRUKERTEKNOLOGI

Kina-lov mot spam

Kina innfører en ny lov rettet mot spam. Ekspertene tror virkningen blir liten.

24. feb. 2006 - 07:49

Kina regnes som de nest verste spammer-landet med 22,3 prosent av all spam, i følge det britiske IT-sikkerhetsselskapet Sophos. Foran ligger USA som nummer en med 24,5 prosent.

Først nå har Kina bestemt seg for å slå ned på problemet, etter at kinesiske internettbrukere har opplevd en markant økning av spam.

I juli i fjor ble Kina medlem av den internasjonale organisasjonen The London Action Plan, som jobber med å fremme samarbeid om spambekjempelse og relaterte problemer som online bedrageri og virus.

Et av resultatene fra dette medlemskapet er at det kinesiske informasjonsdepartementet den 30. mars i år innfører lovgivning mot spam, ifølge Silicon.com.

Spamekspertene har ikke særlig tro på tiltaket.

– Dette kommer ikke til å hjelpe noe særlig. Det er et godt tiltak for kinesiske borgere, men det kommer lovlig sent. Vi ser helst at de hjelper borgere i andre land også, sier Richard Cox, senior etterforsker i Spamhaus til Silicon.com. Han kritiserer de kinesiske internettilbyderne og hevder at de gjør altfor lite for å løse spamproblematikken.

Cox tror ikke at planen vil hjelpe mot den harde kjerne av kinesiske spammer, og det er de som står for mesteparten av spamtrafikken. China Telecom er den eneste av de kinesiske internettilbyderne som får godt skussmål av Cox for sin innsats mot spam.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.