Kina nekter for hack mot kongressen

IP-adresser avslører at datainnbrudd mot tre medlemmer av USAs kongress stammer fra Kina.

Kina nekter for hack mot kongressen

IP-adresser avslører at datainnbrudd mot tre medlemmer av USAs kongress stammer fra Kina.

Tre medlemmer av representantenes hus i den amerikanske nasjonalforsamlingen, Frank Wolf (republikaner fra West Virginia), Chrstopher Smith (republikaner fra New Jersey) og Stephen Kirk (republikaner fra Illinois), har alle fortalt at de har opplevd datainnbrudd via Internett på sine PC-er og på PC-er til nære medarbeidere.

PC-ene det gjelder er overlevert til etterforskere i det føderale politiet FBI, der det er stadfestet gjennom analyser av IP-adresser at angrepene stammer fra Kina.

Felles for de tre er at de arbeider med menneskerettsspørsmål i Kina.

Wolf sier at datatyvene har skaffet seg tilgang til bakgrunnsmateriale om navngitte opposisjonelle. Angrepene skal ha startet i 2006.

En talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet, Qin Gang, avviste i går at kinesiske myndigheter har noe med datainnbruddet å gjøre. Qin sa at Kina er et land under utvikling, og har ikke skaffet seg tilstrekkelig med teknologiske ferdigheter til å være i stand til å gjennomføre den typen angrep. Han oppfordret folk i USA til å ikke å være paranoide, og heller bidra til gjensidig forståelse, tillit og vennskap mellom de to landene.

Det er tidligere kommet fram at hackerangrep mot Pentagon stammer fra Kina.

FBI etterforsker et tilfelle fra desember 2007, der USAs handelsminister Carlos Gutierrez mistenker at innholdet på hans bærbar PC i hemmelighet kan ha blitt kopiert under et besøk til Beijing, og at informasjonen er blitt brukt under forsøk på datainnbrudd mot hans departement.

    Les også:

Til toppen