BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kina: Pocket PC-produsent blir Palm-partner

Pocket PC-produsenten Legend er en av to kinesiske leverandører som nettopp har gjort seg til Palm-partnere.

12. des. 2002 - 03:15

Palm er ute etter å øke sin markedsandel i Kina fra dagens nullnivå til 20 prosent.

Legend-PDA av typen Pocket PC. <i>Foto:  Legend</i>
Legend-PDA av typen Pocket PC. Foto:  Legend

Selskapets programvareavdeling PalmSource har sendt representanter til Kina for å knytte kontakter med utviklere, inngå samarbeid med universiteter og legge et grunnlag for en kinesisk språklig utgave av PalmOS, beregnet å være klar en gang i midten av 2003.

Det er også kunngjort lisensavtaler med to store leverandører, den Beijing-baserte produsenten av PDA-er og PC-er Legend og den Hongkong-baserte PDA-produsenten Group Sense.

Legend har allerede framstilt en prototyp av sitt PalmOS-baserte produkt, med fargeskjerm. Legend Pam168 vil rettes mot bedriftsmarkedet. Selskapet presiserer at det vil fortsette å levere PDA-er basert på andre plattformer, blant annet Microsofts Pocket PC. I sin pressemelding framhever Legend den store mengden applikasjoner som er skrevet for PalmOS i forhold til konkurrerende plattformer.

Nettstedet til Group Sense oppgir ikke den teknologiske plattformen for deres ulike produkter, men det synes ganske klart at også her vil PalmOS være et av flere alternative plattformer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.