Kina-selskap innrømmer å ha stjålet kildekode

Beklager og inngår forlik med Autodesk.

Kina-selskap innrømmer å ha stjålet kildekode
Kinesiske ZWSoft (ZWCAD Software) innrømmer å ha forsynt seg med kildekode fra konkurrenten Autodesk. ZWSoft ble grunnlagt i 1998 og tilbyr programvare for design av tekniske 2D- og 3D-tegninger. Bilde: ZWSoft

Det kinesiske programvarehuset ZWSoft innrømmer å ha stjålet kildekode fra Autodesk, den mest kjente leverandører av DAK-verktøy (dataassistert konstruksjon) med flaggskipet AutoCAD.

Autodesk anla i fjor to søksmål med påstand om tyveri av kildekoden til AutoCAD ved domstoler i henholdsvis nederlandske Hagg og en distriktsdomstol i California.

Etter først å ha avvist påstandene som grunnløse, har intern etterforskning senere avdekket at ZWSoft faktisk har gjort seg skyldig i piratkopiering.

Det erkjenner selskapet i en pressemelding forrige uke.

Skylder på ansatt

Ifølge kunngjøringen legger de all skyld på én av sine egne ansatte, som angivelig har rappet koden til bruk i det konkurrerende produktet ZWCAD+.

Vedkommende utvikler skal ha forsøkt å skjule dette for egne ledere, hevder ZWSoft, som skriver at de har samarbeidet tett med Autodesk i opprullingen.

Partene har inngått forlik som avslutter de to søksmålene. Detaljene er ikke offentlige, slik at det er uklart hva selskapet betaler i erstatning. Det er heller ikke kjent om den ikke-navngitte utvikleren er oppsagt.

Les også: Gir bort designverktøy til studenter

Beklager

ZWSoft ved administrerende direktør Truman Du gir en uforbeholden unnskyldning for selskapets brudd på konkurrentens immaterielle eiendom.

– Vi respekterer et hvert selskaps immaterielle eiendom, og vi tolererer ikke slik oppførsel.  Vi trekker tilbake alle tidligere uttalelser om at Autodesks søksmål var grunnløse og anlagt for å hindre konkurranse. Vi gir vår ektefølte beklagelse til Autodesk for ubehaget våre handlinger har forårsaket, og takker for selskapets profesjonalitet og forståelse under etterforskningen, sier Du.

Det kinesiske programvarehuset opplyser at de har sluttet å selge ZWCAD+ i samtlige land etter at de oppdaget forholdet. En ny versjon av programvaren skal etter planen utgis til våren.

Før innrømmelsene kom har ZWCad avvist beskyldningene som grunnløse. I en eldre pressemelding fra april 2014 hevdet de også at rettighetene til koden var blitt bekreftet av Kinas offentlige kontor for opphavsrett.

Autodesk har også sendt ut en kort pressemelding om forliket, som nøyer seg med de grunnleggende fakta.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.