Kina tar over IT-oppdragene fra India

Om fire år vil Kina bli det mest populære stedet for IT-offshoring, spår IDC.

Kina tar over IT-oppdragene fra India

Kinas er i dag kjent som verdens fabrikk, og landet pøser ut ingeniører og IT-folk som jobber til lavere priser enn dem i India.

Indias IT-byer Mumbai og Bangalore er riktignok fortsatt populære med rimelige renter og lavkost arbeidskraft. Men denne offshoring-trenden er nå i ferd med å snu, ifølge et IDC-studie, skriver cnet.no.

Basert på tall fra Global Delivery Index, spår analyseselskapet at kinesiske byer vil ta over for India som det mest foretrukne stedet for globale IT-oppdrag innen 2011.

GDI-indeksen sammenligner 35 byer i Asia-regionen som potensielle offshoresentre utfra et sett av kriterier som arbeidskraft, kostnader, språk-kunnskaper og turnover. Blant byene er Adelaide, Bangalore, Dalian, Hanoi og Kuala Lumpur.

Ifølge analysesjef Conrad Chang i IDC skårer India høyt i dag på de fleste punkter, men han tror bildet vil se svært annerledes ut om fire år.

Selv om de kinesiske byene Beijing, Shanghai og Dalian ligger etter India i løypa, er det forventet at de vil ta over konkurransen innen 2011.

IDC mener det er en svært sannsynlig utvikling utfra Kinas massive investeringer i offshoring, infrastruktur, teknisk kompetanse og Internett-tilknytning.

Les mer om: