JUSS OG SAMFUNN

Kina truer Google

- Kan komme til å måtte betale for sine anklager.

6. juni 2011 - 10:53

Beijing (NTB-Reuters): Den kinesiske avisen Folkets Dagblad, det eneherskende kommunistpartiets talerør, sier at Google kan komme til å måtte betale en pris for sine anklager mot Kina.

Google er blitt «et politisk redskap» for å bakvaske kinesiske myndigheter, ifølge en kommentar i utenlandsutgaven av avisen mandag. Kommentaren tas som et tegn på at den politiske spenningen mellom Kina og USA om sikkerhet på internett fortsetter.

Google, en av verdens internettgiganter, sa i forrige uke at selskapet hadde avslørt en bølge av forsøk på å trenge inn hos selskapets e-postkunder, og spesielt e-post tilhørende amerikanske ledere, framtredende statsansatte, militære og kinesiske opposisjonelle. Google sa også at man hadde sporet angrepene tilbake til en elektronisk base i den kinesiske byen Jinan.

Det amerikanske utenriksdepartementet har bedt kinesiske myndigheter granske saken og sier at man ser alvorlig på saken.

Partiavisen advarer Google mot et risikabelt politisk spill og anklager Google for «bevisst å koble til negative vestlige oppfatninger av Kina og sterkt antyde at hacker-forsøkene var den kinesiske regjeringens arbeid».

- Googles anklager er falske, har skjulte motiver og onde hensikter, skriver Folkets Dagblad i sin kommentar på første side.

Jinan, i den østlige Shandong-provinsen, er base for en betydelig etterretningsenhet i det kinesiske forsvaret, Folkets frigjøringshær. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.