BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kina verdens største på GSM

Kina har overtatt som verdens største marked for GSM-mobiltelefoni med vel 9,8 millioner GSM-brukere, som er vel 45.000 flere enn det finnes i Italia. Økonomisk vekst har satt fart i det kinesiske GSM-markedet med en vekst på 200 prosent på de siste ni månedene.

Frode Eriksen
15. juli 1998 - 16:51

Tallene over verdens største GSM-markeder presenteres kommer fra EMC World cellular database og presenteres av GSM MoU Association. Styreleder i GSM MoU, Richard Midgett, sier at veksten i det kinesiske markedet fortsetter og avstanden til Italia vil bare vokse.

Med et totalmarked på 1,2 milliarder innbyggere er det nok å ta av i Kina. Det er ventet at landet vil ha 30 millioner mobilabonnenter i år 2000, og konservative anslag er at 75 prosent av disse - eller nærmere 23 millioner - vil bruke GSM. Veksten i Kina har kommet raskt og tidligere enn antatt. Prognosene som GSM MoU så langt har lagt til grunn var at Kina ikke ville bli det største GSM-markedet før i år 2000.

Midgett sier i en pressemelding at dette er det beste beviset på at GSM ikke er en Europeisk teknologi.

Det er i dag vel 100 millioner mobilbrukere på 284 operative GSM-nett i verden.

Veksten i Kina kommer imidlertid ikke overraskende. Både Ericsson og Nokia har notert seg for stadig flere rekordstore leveranser av mobilnett til stadig flere kinesiste provinser, og Kina er i dag Ericssons viktigste marked.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.