Kinas PC-bransje skal stoppe piratsalget

Kinas tre største PC-leverandører har hittil solgt alle PCene sine med piratkopiert Windows.

Kinas tre største PC-leverandører har hittil solgt alle PCene sine med piratkopiert Windows.

Vedvarende press fra USAs myndigheter ser ut til å hjelpe Microsofts kamp mot kinesisk piratkopiering av Windows, heter det i en artikkel i Wall Street Journal: Det har ført til at også Kinas tredje største PC-leverandør har gått med på å selge maskiner der Windows er forhåndsinstallert.

Tradisjonelt har kinesiske PC-kjøpere insistert på bare å få jernet. Så har de gått på gata og kjøpt piratkopiert Windows, ulovlig men svært rimelig.

I de siste månedene har kinesiske myndigheter, godt påvirket av både Microsoft og den amerikanske regjeringen, trappet opp anstrengelsene for mer lovlige tilstander i landets PC-salg. Et viktig mål har vært å få PC-leverandørene til å selge maskiner med mer forhåndsinstallert programvare.

Kinas største PC-leverandør Lenovo, med en tredel av innenlandsmarkedet, begynte i desember å selge maskiner med både Windows og en pakke med applikasjoner. Nest største Founder Technology Group har også endret praksis i tilsvarende retning.

I disse dager er Kinas visestatsminister Wu Yi på besøk til USA. Ledelsen i Tsinghua Tongfang, landets tredje største PC-leverandør, er med i hennes følge. Selskapet ventes å kunngjøre i løpet av besøket at også de heretter vil selge PC-er med forhåndsinstallert Windows.

    Les også:

Til toppen