JUSS OG SAMFUNN

Kinas regjering bygger MP3-side

Det kinesiske kulturministeriet har inngått avtale med et lokalt investeringsselskap og et amerikansk designbyrå for å legge tradisjonell kinesisk musikk ut på nettet i det populære MP3-formatet.

Per Christian Stokke
7. mars 2000 - 03:00

China Culture Information Net, en del av det kinesiske kulturministeriet, skal i samarbeid med investeringsselskapet Hainan Dingshen Investment Co. og amerikanske Houston InterWeb bygge en kinesisk MP3-side.

Nettstedet skal utvikles av Bejing Artists Online L.L.C., og skal i utgangspunktet profilere både kinesisk tradisjonsmusikk og mer moderne utgaver av sorten, melder IT Daily.

Sidene skal overvåkes av kulturministeriet som vil ha kontroll med det som slippes til publikum, og musikken skal være gratis.

Houston InterWeb, som også står bak AMP3.com skal levere teknologien, og vil motta lisenspenger for bruken av denne. Selskapet sier dette er den første offisielle MP3-siden i Kina.

Nettstedet vil først foreligge på engelsk og kommer senere på lokalspråkene, og selskapene er nå iferd med å kartlegge og samle inn kinesisk musikk til databasen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.