Kindle er utsolgt

- Vi har nådd et vendepunkt og tredoblet salget, sier Amazon.

Kindle er utsolgt
(Bilde: Marius Jørgenrud)

- Vi har nådd et vendepunkt og tredoblet salget, sier Amazon.

Amazon har solgt sitt siste lesebrett av typen Kindle på en stund. Den rimeligste utgaven med skjerm på seks tommer er rett og slett utsolgt.

Det oppgis at produktet er midlertidig utsolgt, men ikke når de får inn flere. I mellomtiden tilbys den dyrere storebroren Kindle DX med 9,7 tommers skjerm.

Kindle ble rask utsolgt også på lanseringsdagen i 2007. Etter det Cnet erfarer er det første gang siden 2008 at Amazon opplever det samme.

Priskrig

I forrige måned senket bokgiganten prisen på Kindle for å møte den stadig økende konkuransen fra andre aktører. De utfordres både med konkurrerende lesebrett fra bokkjeder som Barnes & Noble og Border, men også Apples iPad.

- Vi har nådd et vendepunkt («tipping point») i etterspørslen, og salget av Kindle er tredoblet siden vi senket prisen fra 259 dollar til 189 dollar, sa Amazon-sjef og -gründer Jeff Bezos i en pressemelding i forrige uke.

Lavere pris er en naturlig forklaring på den økte etterspørselen, men det blir likevel spekulert i om det tomme varelageret deres kan ha andre forklaringer.

Ny Kindle?

En mulighet er at de forbereder introduksjon av en ny modell. I juni meldte nyhetstjenesten Bloomberg at Amazon planlegger å lansere en ny Kindle-utgave i løpet av august.

Avisens anonyme kilder hevdet den nye versjonen har tynnere skjerm, reagerer raskere og har skarpere skjerm. Fargeskjerm vil den etter alle solemerker derimot ikke få. Under årsmøtet med aksjonærene 25. mai fortalte Jeff Bezos at han hadde sett noe fra laboratoriene, men at det ennå ikke var overbevisende.

Amazon har aldri gått ut med det nøyaktige salgstallet for Kindle, men toppsjef Jeff Bezos har uttalt at «millioner av kunder» har kjøpt produktet. Ulike kilder anslår mellom 1,5 - 3 millioner solgte eksemplarer ved årsskiftet, ifølge Wikipedia.

Solgte en million ebøker

Når det gjelder salg av elektronisk innhold til Kindle kunne Amazon denne uken melde at den svenske forfatteren Stieg Larsson ble historisk, som førstemann til å selge én million e-boktitler.

Kindle Store tilbyr for tiden over 630.000 digitale boktitler.

    Les også:

Til toppen