RESULTATERFINANS

Kindle med gratis nett løfter Amazon

Salgsinntekter på rett under 10 milliarder dollar i andre kvartal.

27. juli 2011 - 09:29

Amazon.com leverte tirsdag morgen resultater for andre kvartal som gledet markedet. Aksjene steg rundt 7 prosent i utvidet handel på Wall Street etter at selskapet kunne presentere en omsetningsvekst på 51 prosent sett i forhold til andre kvartal i 2010.

Netto salgsinntekter steg dermed til 9,91 milliarder dollar, eller 53,1 milliarder norske kroner i årets andre kvartal. Samme periode i fjor fikk selskapet en netto omsetning på 6,57 milliarder dollar. Det melder selskapet i sin resultatrapport for årets andre kvartal.

Nettoresultatet endte imidlertid med en nedgang på 8 prosent til 191 millioner dollar i andre kvartal, fra 207 millioner dollar samme periode året før. Årsaken til dette er store investeringer i distribusjonssentre og utvikling av nettbaserte underholdningstjenester. Bloomberg News melder at selskapets ledelse, med toppsjef og gründer Jeff Bezos i spissen, har vært tydelige på at de vil investere betydelige beløp i økt kapasitet.

E-bok leseren Kindle er også med på å dra lasset. Selskapet skriver ikke noen konkrete salgstall i sin kvartalsrapport, men det er tydelig salget er sterkt.

- Salgsveksten av Kindle akselererte i andre kvartal 2011 i forhold til første kvartal 2011, skriver selskapet i rapporten.

Det er Kindle 3G med en AT&T sponset screensaver som nå er bestselgeren. Denne e-bokleseren gjør at man ikke trenger å sette opp noen trådløs forbindelse. Ved å koble seg til 3G nettet kan brukeren laste ned en bok, avis eller tidsskrift i løpet av 60 sekunder, uansett hvor i verden man måtte befinne seg. Det koster ikke noe ekstra da Amazon.com tar hele datakostnaden. Denne koster 139 dollar, eller rett under 750 norske kroner.

Det er nå 950.000 bøker tilgjengelig i Kindle Store, og over 800.000 av disse prises til under 9,9 dollar eller drøyt 54 kroner. Selskapet har tidligere i år meldt at de selger flere e-bøker enn fysiske bøker.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.