BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kinect er grensevakt i Korea

Militæret tar i bruk Microsofts sensor.

En sørkoreansk grensevakt med steinansikt og mørke solbriller står i full beredskap i DMZ-zonen. De blå husene på bildet markerer det faktiske skillet mellom Nord-Korea og Sør-Korea.
En sørkoreansk grensevakt med steinansikt og mørke solbriller står i full beredskap i DMZ-zonen. De blå husene på bildet markerer det faktiske skillet mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Bilde: MAI / Splash News/ All Over Press
4. feb. 2014 - 11:48

Den såkalte demilitariserte sonen (DMZ) som skiller Nord-Korea fra Sør-Korea er ironisk nok det stikk motsatte, verdens mest bevoktede grenseområde.

Korea-statene er teknisk sett fortsatt i krig, ettersom våpenhvilen fra 1953 aldri ble fulgt opp med en fredsavtale. Senest i fjor sendte regimet i Pyongyang ut en offisiell kunngjøring om at det råder krigstilstand mellom dem.

I årevis har store hærstyrker på begge sider stått oppstilt i full beredskap, mens soldater skjult bak mørke pilotsolbriller og kikkerter speider mistenksomt mot fienden.

Sørkoreanerne har nå tatt i bruk også nyere teknologi. Nærmere bestemt er Microsofts Kinect-sensor blitt en slags virtuell grensevakt.

Det er utviklet spesiell programvare og maskinvare i et militært overvåkningssystem der kjernen er Kinect for å fange opp bevegelser, ifølge The Verge.

Løsningen som er utviklet i Sør-Korea skal også vært solgt og levert til amerikanske hærstyrker i august i fjor.

Systemet skal være i stand til å skille mellom dyr og mennesker og blir brukt for å automatisk varsle om mistenkelige bevegelser på et så tidlig tidspunkt som mulig.

Fra spill til nytte

Kinect ble opprinnelig lansert som utstyr for bevegelsesstyring av spillkonsollen Xbox, men teknologien får stadig nye bruksområder.

Heldigvis ikke bare militært.

Teknologien blir for eksempel brukt på norske sykehus, blant annet for å bistå kirurger under operasjoner på Rikshospitalet. Også som hjelpemiddel for funksjonshemmede har Kinect vist seg å være et nyttig verktøy.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.