FORBRUKERTEKNOLOGI

Kinect tolker tegnspråk

Lar døve kommunisere med blinde.

Kinect-sensoren til Microsoft kan anvendes til langt mer enn bare spill og moro. Det finnes også Kinect-utgaver tilpasset Windows-maskiner og nye Xbox One.
Kinect-sensoren til Microsoft kan anvendes til langt mer enn bare spill og moro. Det finnes også Kinect-utgaver tilpasset Windows-maskiner og nye Xbox One. Bilde: Bloomberg/Getty Images//All Over Press
6. nov. 2013 - 10:26

Microsoft Kinect får stadig nye bruksområder som utvider enhetens opprinnelige konsept som bevegelsestyring av spillkonsollen Xbox.

Forskere ved Beijing Union University har nå utviklet en prototyp der enheten tolker tegnspråk til tale og tekst, og vice versa.

Løsningen er skapt i samarbeid med forskere fra Microsoft Research, som oppgir at systemet fungerer begge veier. Døve eller hørselhemmede får se tegnspråk via en avatar på skjermen, mens samtalen oversettes til tekst og tale i sanntid.

Teknologien oppgis å kunne oversette også mellom engelsk og kinesisk og potensielt andre språk. Det finnes andre løsninger, men Kinect oppfattes å være hensiktsmessig først og fremst som et kostnadseffektivt alternativ.

I prinsippet burde det ikke være noe i veien for at forskernes system vil kunne la også blinde personer avholde videokonferanser med døve.

Systemet er døpt «Kinect Sign Language Translator». Forskerne mener det er gode sjanser for at løsningen kan ende opp som et kommersielt tilgjengelig produkt.

Microsoft demonstrerer løsningen i en video på Youtube:

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.