Kinesisk Amazon konkurs

Den kinesiske nettbokhandleren Chinese Books Cyberstore, den største nett-bokhandelen i Asia, stenger hjemmesidene. En av de største dotcom-konkursene i Asia er en realitet.

Den Hong-Kong baserte nettbokhandelen Chinese Book Cyberstore skulle gjøre suksess på å selge kinesiske bøker. Men Asias lokale svar på Amazon måtte legge inn årene og melde oppbud. Nå blir de gjenværende verdiene i selskapet delt ut til forsmådde aksjonærer.

Grunnen til at Cyberstore måtte stenge dørene var at eierne ikke var særlig lysten på å spytte inn mer midler til videre drift. Det skriver Wall Street Journal.
Det er ikke klart hvor mye selskapet greide å svi av før det var kroken på døren.

Den kinesiske bokhandelen hadde tidligere i år store planer om å komme seg på børs, enten i New York eller Hong Kong, men på grunn av de dårlige tidene som inntraff i mars, ble planene skrinlagt og selskapet måtte få mer penger fra sine eksisterende investorer.

En kilde sier til Wall Street Journal at selskapet sogar unnlot å gå i diskusjon med flere investorer tidligere i år, siden de ventet å få inn mye mer penger ved en børsemisjon. Men siden den positive instillingen til selskap som driver innenfor varesalg til det allmenne publikum (Business to Consumer) snudde seg til å bli direkte negativ, har selskapet slitt.

Dette er ikke gode signaler til det asiatiske dotcom-markedet. Ett annet Hong-Kong selskap kunngjorde tidligere denne uken at de ville si opp 16 prosent av sine ansatte, stikke inn sparekniven og fokusere på smalere forretningsområder.
Les mer om problene i Asia:
Asiatisk Internett-komet på vei ned

Det er fryktet en bølge av konkurser i Asias dotcom-sektor dette året. Grunnen er at verdensdelen bare har 40 millioner Internett-brukere, cirka 2 prosent av den totale befolkning. Hvis ikke kapitalen er der, slik at selskapene kan bygge seg opp, vil det bli problemer.

Gartner Group, det amerikanske analysebyået, mener at hele 85 prosent av de rene dotcom selskapene i regionen vil gå konkurs eller bli kjøpt opp av etablerte selskaper innenfor den nye økonomien innen de neste fire årene.

Til toppen