Kinesisk domene-boom

Det kinesiske toppnivådomenet (.cn) har nå gått forbi .net, og er dermed webens tredje mest populære domene. Det viser tall fra domeneadministratoren VeriSign Inc.

VeriSign forteller til Associated Press (AP) at antall registrerte kinesiske domenenavn vokste 23 prosent i årets første kvartal, sammenlignet med forrige kvartal.

Den kraftige veksten utgjør en tredobling i antall kinesiske domenenavn siden første kvartal i fjor, og tolkes som et tegn på den kinesiske befolkningens stadig større tilstedeværelse på internett.

Rapporten fra VeriSign går ikke inn på tallene, men ifølge den tyske domeneregistraren Denic finnes det nå rundt 11,8 millioner aktive .cn-domener. Det er 230 000 flere enn .net på fjerdeplass.

Det tyske domenet ".de" skal være verdens nest mest brukte domenenavn, med om lag en kvart million flere aktive registreringer enn Kina.

Det er fortsatt er godt stykke igjen før noen kan true .com som verdens mest populære toppdomene, som med sine 76,5 millioner registreringer innehar en soleklar ledelse.

Til toppen