SIKKERHET

Kinesisk politi anklager Walmart for dårlig cybersikkerhet

Har funnet 19 sårbarheter hos den amerikanske butikkjeden, ifølge lokal avis.

Illustrasjonsbilde fra en Walmart-butikk i Bradford i Pennsylvania. Selskapet har virksomhet i en rekke land, inkludert Kina.
Illustrasjonsbilde fra en Walmart-butikk i Bradford i Pennsylvania. Selskapet har virksomhet i en rekke land, inkludert Kina. Illustrasjonsfoto: Brendan McDermid, Reuters
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
9. jan. 2022 - 18:00

Kinesiske myndigheter anklager Walmart for angivelig brudd på cybersikkerhetslover, rapporterer en lokal avis ifølge nyhetsbyrået Reuters.

China Quality News, som er støttet av landets markedsregulator, rapporterte denne uken ifølge Reuters at politiet i den sørkinesiske byen Shenzhen oppdaget 19 sårbarheter i Walmarts nettverkssystem i slutten av november og anklaget selskapet for å være trege med å fikse smutthullene.

Walmart ble beordret til å gjøre rettelser, ifølge avisen, som ikke sa noe om bøter eller detaljer om sårbarhetene.

Den amerikanske detaljistkjeden ble nylig anklaget i Kina for angivelig å ha stoppet salget av produkter fra regionen Xinjiang.

Xinjiang er gjenstand for konflikt mellom de vestlige myndigheter og Kina. FN-eksperter og rettighetsgrupper anslår at mer enn en million mennesker, hovedsakelig uigurer og andre muslimske minoriteter, har blitt internert i leire der, noe kinesiske myndigheter benekter.

Walmart har sett en bølge av kanselleringer av medlemskap i sin medlemsbaserte divisjon «Sam's Club» i Kina siden Xinjiang-saken, men det skal ifølge en leder i Sam's Club være snakk om en misforståelse og ikke noen bevisst fjerning av Xinjiang-produkter, skriver Reuters.

Ingen land i verden har på vellykket vis klart å implementere aldersverifiserende teknologi.
Les også

Bare Kina har lykkes med aldersgrense i sosiale medier

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.