SIKKERHET

Kinesiske hackere skal ha stjålet 60.000 e-poster fra amerikansk UD

Kinesiske hackere som tok seg inn i Microsofts epostplattform tidligere i år, klarte å stjele 60.000 e-poster fra kontoer tilknyttet USAs utenriksdepartement, opplyser en medarbeider i Senatet til Reuters. 

Kinesiske hackere fikk tilgang til 60.000 eposter fra USAs utenriksdepartement i et hackerangrep i juli, opplyser en ansatt i Senatet til Reuters. Hackerne tok seg inn i Microsoft-systemene som myndighetene brukte.
Kinesiske hackere fikk tilgang til 60.000 eposter fra USAs utenriksdepartement i et hackerangrep i juli, opplyser en ansatt i Senatet til Reuters. Hackerne tok seg inn i Microsoft-systemene som myndighetene brukte. Foto: Scanpix/GONZALO FUENTES/NTB
28. sep. 2023 - 08:28

Medarbeideren var til stede på en orientering av IT-tjenestepersoner i utenriksdepartementet, og forteller til nyhetsbyrået at de fortalte de folkevalgte at epostene ble stjålet fra ti forskjellige UD-kontoer.

Kilden navnga ikke personene som ble utsatt for det angivelige tyveriet, men sier at alle unntatt én av dem hadde Øst-Asia og Stillehavsregionen som ansvarsområde.

Medarbeideren jobber for den republikanske senatoren Eric Schmitt, som sitter i komiteer som blant annet jobber med datasikkerhet.

Det var i juli at Microsoft og amerikanske myndigheter sa at kinesiske hackere siden mai hadde hatt tilgang til systemer tilhørende amerikanske myndigheter.

Det skjedde etter et omfattende og globalt angrep i 2021 mot et sikkerhetshull i eposttjeneren Microsoft Exchange, som blant annet rammet Stortinget. Den gang beskyldte USA, Nato, EU, Norge og flere andre land Kina for å stå bak. Kina nekter for å ha noe med angrepene å gjøre.

Hackerangrepene har ført til oppmerksomhet rundt USAs bruk av Microsoft for IT-tjenester til myndighetene. I en uttalelse til Reuters sier senator Schmitt at man må styrke forsvarene mot dataangrep og se på om myndighetenes bruk av bare én leverandør er et mulig svakt punkt.

Ikke alle amerikanere er fornøyde med politikernes forslag om å forby Tiktok. Bildet er tatt i New York tidligere i uken.
Les også

Tiktok mener amerikansk forbud rokker ved ytringsfriheten

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.