Kinesiske mobiler kommer til Norge

Alcatel og kinesiske TCL har slått seg sammen for å lage og selge mobiltelefoner, blant annet i Norge.

Kinesiske TCL og Alcatel slår sammen sine krefter på samme måte som Sony og Ericsson gjorde i 2004, for produksjonspriser, forhandler og markedsføring favoriserer de største.

Den franske telekom-utstyrsprodusenten lager i dag mobiltelefoner, men taper penger på dette. Nå får de med seg TCL som putter inn 55 millioner euro i det nye selskapet mot 55 prosent av aksjene, skriver Reuters. Det nye selskapet vil få en stab på rundt 600 personer og trolig sette ut all produksjon til eksterne partnere i Kina.

TCL lager i dag CDMA-telefoner, men skal nå også lage GSM-telefoner for det europeiske markedet. Her i Norge bekrefter Alcatel-sjef Frode Haugen overfor Dagens Næringsliv at selskapet arbeider med å skaffe seg forhandlere

TCL-Alcatel skal satse på billige og mellom-billige telefoner i prisklassen 1000-3000 kroner. Slike telefoner har likevel fargeskjerm og kamera, men mangler Internett og PDA-mulighetene de dyreste modellene har.

Alcatel er ikke det første franske selskapet som samarbeider med TCL. Tidligere har TV-produsenten Thomson slått seg sammen med TCL.

Det kinesiske selskapet har 10 prosent av mobilmarkedet (9,8 millioner mobiler) i Kina og omsattet totalt for ni milliarder kroner i fjor.

Her kan du se bilder og lese mer om TCLs mobiltelefoner.

Les mer om:
;