FORBRUKERTEKNOLOGI

Kinesiske mobilgiganter sammen om å utfordre Google Play Store internasjonalt

Vil gjøre det enkelt for utviklere verden over å laste opp apper til alle mobilprodusentenes app-butikker samtidig. 

GDSA er et samarbeid mellom blant andre Xiaomi, Oppo og Vivo.
GDSA er et samarbeid mellom blant andre Xiaomi, Oppo og Vivo.
7. feb. 2020 - 12:01

Mens Google Play Store dominerer i det meste av verden, er Googles app-butikk forbudt i Kina – og Android-brukere laster derfor ned apper fra en rekke andre app-butikker som typisk er drevet av mobilprodusentene selv. Mange av disse app-butikkene har imidlertid slitt med manglende støtte fra utviklere internasjonalt.

Flere av de største mobilprodusentene i Kina (og for den saks skyld, verden) går nå sammen for å gjøre det enklere for utviklere å laste opp appene sine til alle de ulike app-butikkene samtidig. Det skriver Reuters.

De kinesiske produsentene Oppo, Vivo og Xiaomi har ifølge Reuters bekreftet at de er med på prosjektet – men også Huawei skal være med i den såkalte Global Developer Service Alliance (GDSA). Huawei ønsker imidlertid ikke å kommentere dette overfor Reuters, og en talsperson for Xiaomi hevder Huawei ikke er med i alliansen. Huawei er ikke listet opp blant støttespillerne på GDSAs nettside

Enklere for utviklere å nå asiatiske markeder

GDSA skal etter planen lanseres i mars, og ifølge organisasjonens nettsider skal de dekke ni ulike land og regioner, som India, Indonesia, Russland og Malaysia. 

 – Ved å danne denne alliansen vil hvert selskap prøve å utnytte de andres konkurransefortrinn i ulike regioner, med Xiaomis sterke brukerbase i India, Vivo og Oppo sørøst-Asia og Huawei i Europa, sier Nicole Peng fra analyseselskapet Canalys til Reuters.

Hun mener også samarbeidet vil gi økt forhandlingskraft overfor Google.

De fire mobilprodusentene står for 40,1 prosent av verdens mobiltelefonsalg i fjerde kvartal 2019, ifølge IDC. 

Den kinesiske telegiganten Huawei vil sette opp produksjonsbaser i Europa i et forsøk på å stanse USAs advarsler til EU-nasjoner om å bruke deres tjenester.
Les også

Huawei vil produsere 5G-utstyr i Europa

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.