Kinesiske myndigheter frykter virtuell valuta

Kinesiske myndigheter frykter virtuell valuta

I forrige uke forårsaket en nedtur på Shanghai-børsen i Kina, en voldsom kurskorreksjon på børsene i resten av verden.

- Kursfallet i Kina betyr lite. Det er Kinas banker som er problemet, sier BI-professor Arne Jon Isachsen.

Når bankene låner ut penger tar de betalt i form av renter. Jo høyere risiko, jo høyere blir renten. Totalt sett er det ifølge Isachsen cirka en prosent av lånene som ikke betjenes, mens det i Kina ligger så skyhøyt som 20 prosent.

Det kan være litt av årsaken til at de kinesiske myndighetene føler seg såpass truet av virtuelle økomonomier, at de tar grep for å stanse utviklingen. Kinesiske myndigheter har derfor innført begrensninger slik at Virtuell valuta ikke lengre kan brukes til å kjøpe produkter eller tjenester i den virkelige verden.

Det er først og fremst den svært populære QQ-valutaen fra meldings- og spilltilbyderen Tencent som myndighetene ønsker å ramme med denne restriksjonen. Deres QQ-mynter blir ifølge Financial Times brukt av hele to tredjedeler av de kinesiske internettbrukerne. Valutaen skal også ha blitt brukt til å betale lønninger og til å kjøpe produkter for.

- Sentralbanken vil styrke administrasjonen av virtuelle valutaer i nettbaserte spill og vil være på vakt mot angrep fra slike virtuelle valutaer mot den virkelige økonomien og finansiell stabilitet, skriver kinesiske mydigheter i et skriv, ifølge Financial Times.

Der skriver de videre at virtuelle penger kun kan benyttes til å kjøpe virtuelle produkter og tjenester fra selskapet som leverer tjenesten. Det står også at det er strengt forbudt å veksle virtuelle penger inn i ekte penger.

Til toppen