Kings e-bokplante ble millionbutikk

Stephen King, forfatteren som får det til å gå kaldt nedover ryggen på de fleste av pampene i forlagsbransjen, tjente kun halvparten av det som var spådd på e-boken The Plant. Likevel var det nok til å sitte igjen med millionoverskudd.

4,17 millioner kroner etter dagens valutakurs, det vil si 463.832 dollar satt Stephen King igjen med etter at han avsluttet sjette og foreløpig siste kapittel av e-boken "The Plant" i desember i fjor.

Det var estimert at han muligens kunne sitte igjen med over én million dollar i netto-overskudd.

Han hadde fra juli 2000 fram til desember greid å å få inn en brutto inntekt på 721.448 dollar fra nettbrukere som var villige til å laste ned boken. Dette, ifølge en inntektsoversikt på hans egne nettsider,Stephenking.com. Hadde nettbrukerne ikke vært villige til å betale, hadde boken blitt mye kortere.

Likevel måtte han stoppe publiseringen, først og fremst på grunn av at han måtte gjøre ferdig andre prosjekter. Det innebærer at det i øyeblikket ikke er mulig å laste ned de seks første kapitlene fra nett-tjenesten hans.

Likevel klarte han altså å få inn over 120.000 dollar i måneden på bokeksperimentet sitt. King har i regnestykket trukket fra kostnader som serverleie og reklamekostnader, men likevel havnet på et skikkelig solid overskudd. han brukte faktisk over 1,2 millioner kroner bare på, paradoksalt nok, papirannonsering for e-boken sin og syne å ha fått betalt for det.

Han sier imidlertid at boken kun er gått inn i dvale og vil bli plukket frem igjen så fort han får tid til det.

Til toppen