Kingston størst innen minnemoduler

Kingston er verdens største produsent av tredjeparts minnemoduler.

Kingston er verdens største produsent av tredjeparts minnemoduler.

Ifølge det internasjonale analyseselskapet iSuppli er Kingston verdens største produsent av tredjeparts minnemoduler med en markedsandel på 20,9 prosent. Det er 2,5 ganger større enn nummer to, som har 8,1% av markedet.

Tallene til iSuppli gjelder hele 2003.

I 2002 var andelen til Kingston 14,5 prosent. En betydelig del av veksten skal skyldes satsingen på områdene ValueRAM-produkter, digitale media og OEM-salg. Kingston tar sikte på ytterligere opptrapping av produksjonen og har offentliggjort planer om store utvidelser i fabrikken i Kina.

Jan Terje Kleiven, som er ansvarlig for Kingston i Norge, peker på at markedsprisen på RAM-moduler svinger mye, blant annet fordi prisen på brikkene de bygges med varierer sterkt. Veksten har gitt Kingston nok tyngde til å inngå faste leveringsavtaler med brikkeleverandørene. Det gir Kingston anledning til å garantere priser og produktleveranser i en lengre periode.

Kingston ble grunnlagt i 1987, og hadde da en omsetning på 120.000 dollars (ca. 750.000 kr.) med to ansatte. I dag har selskapet mer enn 2.000 ansatte over hele verden og en omsetning på over 1,8 milliard dollar (2003).

Til toppen