KORTNYTT

Kingston størst innen minnemoduler

Kingston er verdens største produsent av tredjeparts minnemoduler.

8. juni 2004 - 15:02

Ifølge det internasjonale analyseselskapet iSuppli er Kingston verdens største produsent av tredjeparts minnemoduler med en markedsandel på 20,9 prosent. Det er 2,5 ganger større enn nummer to, som har 8,1% av markedet.

Tallene til iSuppli gjelder hele 2003.

I 2002 var andelen til Kingston 14,5 prosent. En betydelig del av veksten skal skyldes satsingen på områdene ValueRAM-produkter, digitale media og OEM-salg. Kingston tar sikte på ytterligere opptrapping av produksjonen og har offentliggjort planer om store utvidelser i fabrikken i Kina.

Jan Terje Kleiven, som er ansvarlig for Kingston i Norge, peker på at markedsprisen på RAM-moduler svinger mye, blant annet fordi prisen på brikkene de bygges med varierer sterkt. Veksten har gitt Kingston nok tyngde til å inngå faste leveringsavtaler med brikkeleverandørene. Det gir Kingston anledning til å garantere priser og produktleveranser i en lengre periode.

Kingston ble grunnlagt i 1987, og hadde da en omsetning på 120.000 dollars (ca. 750.000 kr.) med to ansatte. I dag har selskapet mer enn 2.000 ansatte over hele verden og en omsetning på over 1,8 milliard dollar (2003).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.