Kinnevik med makten i P4

Det er tredje gang på et halvt år at det blir endret på styresammensetningen i P4-konsernet. Nå er det Modern Times Group representanten Vigo Carlund som tar stafettpinnen, tre måneder etter at Kaci Kullmann Five tok over.

Igjen har man endret på styresammensetningen i P4 Radio Hele Norge. Kaci Kullmann Five fikk kun sitte som styreformann i tre måneder, før hun i dag byttet plass med svensken Vigo Carlund. Carlund sitter som representant for den største aksjonæren i P4, Modern Times Group (MTG) i styret. Carlund har imidlertid ingen stilling i MTG, men i Kinnevik-gruppen, som eier MTG. Han er blant annet administrerende direktør i Korsnäs AB, som er en papirfabrikk i Kinnevik-gruppen.


Før Kullmann Five, var Lars Uno Thulin styreformann, og han satt i to måneder.

P4s informasjonssjef Nicolai Flesjo understreker at dette ikke er en dramatisk endring i styret.
- Ingen har gått ut, og ingen har gått inn. Dette er en formell endring, da aksjonærene har vedtatt rullende styreformannsordning i stedet for en fast styreformann. Dette er akkurat som tillitsmann i klassen, man bytter på, sier Flesjo til digi.no.


Det skal avholdes generalforsamling i P4-konsernet 26. mai, og det er da opp til aksjonærene om det skal velges nytt styre.

De andre som sitter i styret er foruten Carlund, Kullmann Five og Thulin, følgende personer: Pelle Törnberg fra MTG, gründeren Endre Røsjø, Paul Alfred Rabi og de to representantene for de ansatte; Tor Andersen og Anne Jortveit.

Til toppen