JUSS OG SAMFUNN

Kinobransjen vil bli størst på nett

Med mål om å selge billetter på nettet i tillegg til informasjon om landets kinoer, ble Filmweb lansert i dag. De vil bli først og størst på nettet om film og kino.

Hilde Nyman
31. mars 1998 - 16:12

Nesten ett år etter etableringen, kommer nå tjenesten Filmweb på nett. I en pressemelding heter det at "kortsiktig mål er å levere Norges mest besøkte hjemmeside om film og kino."

Filmweb AS eies av Bergen Kino, Oslo Kinomatografer, Trondheim Kino, Kommunale Kinomatografers Landsforbund og Norske Filmbyråers Forening, og er et resultat av fellessatsing mellom ulike aktører i norsk filmmiljø. Selskapet ledes av daglig leder Kjell Arne Orseth og redaktør Ragnhild Paalsrud.

Foreløpig tilbys ikke kjøp av billetter over Internett, men det er del av den langsiktige målsetning til Filmweb og inngår i en fase 2. Fase 3 har som mål å få utviklet et ekstranett for overføring informasjon, reklamemateriell og økonomisk rapportering mellom aktørene i bransjen.

Hjemmesiden til Filmweb skal inneholde daglig film- og kinoinformasjon for hele landet, nyheter om film og skuespillere, festivalinformasjon, konkurranser, kommentarer, sladderspalte, filmomtale og innhold fra en egen redaksjon. Hovedmålgruppe er i aldersgruppen 15 - 30 år.

Filmweb samarbeider med EUnet Media AS på systemutvikling og teknisk tilrettelegging, Bates Dialog X/M AS på visuell profil og design og WebAd AS på annonsesalg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.