Kinosal på nett

Onsdag 22. januar vil du for første gang kunne se en hel spillefilm over Internett.

Onsdag 22. januar vil du for første gang kunne se en hel spillefilm over Internett.

Klokken 01:00 natt til torsdag norsk tid åpner dørene til det amerikanske filminstituttets kinosal på nettet.

Premierefilmen blir Chaplin-klassikeren The Rink fra 1916. Denne filmen vil gå ut januar. I februar vil Buster Keatons The Boat settes på plakaten. Deretter vil AFI Online Cinema sende andre amerikanske filmklassikere, sier direktør Dan Harris i AFI Online Media.

- Dette markerer et vannskille når det gjelder å bringe underholdning til et internasjonalt publikum. For første gang i nettets historie vil hvem som helst kunne koble seg opp til nettet fra hvor som helst og se en klassiker i sin helhet.

Det er en ny teknologi utviklet av VDOnet som gjør det mulig for nettbrukere å se filmen i sin helhet uten å måtte bruke tid på å laste den ned først. Teknologien gjør at overføringen av filmen automatisk justerer seg etter den tilgjengelige båndbredden på nettet, noe som gjør det mulig for nettbrukere å se filmer i sanntid over nettet.

Dan Harris mener dette vil være med på å bringe Internett som medie et langt skritt videre.

- Etterhvert som nettet dramatisk forandrer hvordan verden kommuniserer, gjør forretninger og underholdes, tror vi at denne åpningen markerer et viktig bidrag til utbredelsen av nettet som medie, sier han ubeskjedent.

Til toppen