JUSS OG SAMFUNN

Kirkelig internettkafé imponerte Grete Knudsen

Holmen kirke får både penger og skryt fra Nærings- og handelsdepartementet - og diplom fra Grete Knudsen. Kirken har vunnet idékonkurransen "eNorge for alle".

Therese Werenskiold
4. okt. 2001 - 14:22

I ettermiddag vil Nærings- og handelsdepartementet dele ut en pris til vinneren av konkurransen "eNorge for alle". Førstepremien er 20.000 kroner.

Forumet "e for alle" er etablert for å bistå departementet i arbeidet med å nå Regeringens mål om et informasjonssamfunn for alle. I regjeringens eNorge-plan heter det blant annet at offentlige rom skal tas i bruk slik at alle får tilgang til informasjons- og kommunikasjonsteknologi uavhengig av bosted, alder, økonomi og utdanning.

Selv om Norge er et av de land i verden hvor hvor flest mennesker har tilgang til PC, Internett og andre former for informasjonsteknologi, er det mange mennesker fortsatt faller utenfor. Derfor inviterte Næringsdepartementet til en idékonkurranse om gode og kreative forslag på hvordan offentlige rom, det vil si steder der folk ferdes, kan utnyttes for å nå målsettingen om et informasjonssamfunn for alle.

Holmen Kirke i Asker gikk av med seieren med sin Internett-kafé.

Holmen menighet skriver i sitt forslag:
"Jevnlig bringer ca 50 ungdom med seg sitt private datautstyr til Holmen kirkes lokaler og oppholder seg der fra fredag kveld til søndag formiddag. Med utgangspunkt i dette miljøet, ønsker Holmen menighet å bygge opp et tilbud som har et videre perspektiv både hva angår innhold og målgrupper.

Deres målsetting er å utnytte kaféen til å skape kontakt mellom mennesker ved konkret å samle dem om en felles interesse i kaféen. De ønsker å skape større forståelse og interesse for Internett blant de som forholder seg skeptiske og avventene til det.

For å oppnå dette ønsker Holmen menighet å skape et attraktivt miljø preget av læring og utvikling. Her vil de dra nytte av ungdommenes erfaringer og tilby opplæring til de som ønsker dette."

Menigheten planlegger i første omgang å anskaffe tre til fem bærbare PC-er i første omgang, og ønsker å starte prosjektet i løpet av våren 2002.

Juryen har blant annet bestått av professor Rolf Nordhagen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.