JUSS OG SAMFUNN

Kirkelig internettkafé imponerte Grete Knudsen

Holmen kirke får både penger og skryt fra Nærings- og handelsdepartementet - og diplom fra Grete Knudsen. Kirken har vunnet idékonkurransen "eNorge for alle".

Therese Werenskiold
4. okt. 2001 - 14:22
Nærings- og handelsdepartementet



Holmen Kirke

Holmen menighet skriver i sitt forslag:
"Jevnlig bringer ca 50 ungdom med seg sitt private datautstyr til Holmen kirkes lokaler og oppholder seg der fra fredag kveld til søndag formiddag. Med utgangspunkt i dette miljøet, ønsker Holmen menighet å bygge opp et tilbud som har et videre perspektiv både hva angår innhold og målgrupper.

Deres målsetting er å utnytte kaféen til å skape kontakt mellom mennesker ved konkret å samle dem om en felles interesse i kaféen. De ønsker å skape større forståelse og interesse for Internett blant de som forholder seg skeptiske og avventene til det.

For å oppnå dette ønsker Holmen menighet å skape et attraktivt miljø preget av læring og utvikling. Her vil de dra nytte av ungdommenes erfaringer og tilby opplæring til de som ønsker dette."

Menigheten planlegger i første omgang å anskaffe tre til fem bærbare PC-er i første omgang, og ønsker å starte prosjektet i løpet av våren 2002.

Juryen har blant annet bestått av professor Rolf Nordhagen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.