Kistefos-direktør inn i "såkorn-business"

Han bygget opp Kistefos Industrial Group og ga teknogründere landet rundt penger sammen med investorkjendisen Christen Sveaas. Riulf Rustad starter nå for seg selv innenfor "såkorn-business".

Riulf Rustad har vært en markant figur i det norske såkornkapital-markedet (venture). Han var med og bygget opp Kistefos Industrial Group AS, Christen Sveaas' investeringsselskap, som har investert i kunnskapsbedrifter som blant annet Provida og Avenir, som senere ble solgt til Merkantildata. Også c.Rel og Zoom er selskaper med dype røtter i Kistefos-sfæren.

Men nå vil Sveaas' høyre hånd begynne for seg selv. Riulf Rustad mener han har nok penger i egen binge til å satse på samme type sektor som selskapet han bygget opp, Kistefos, kjøpte seg inn i.

- Jeg skal satse mine egne penger i første omgang. Men utpå høsten vil jeg avgjøre om jeg trenger ekstern kapital, sier Rustad til digi.no.

Han vil ikke avsløre overfor digi.no hvilke selskaper han ser på som interessante.

- Men det er selskaper som gjerne er gode "turn around-selskaper", sier Rustad og mener selskaper han kan være med å løfte opp til nye høyder. For Rustad skal ikke bare plassere, han skal også ha en ord med i laget hva ledelsen av selskapene angår.

Rustad har også investert endel penger inn i selskaper som Merkantildata, der han skal beholde sin plass ved styrebordet.

Trass turbulente tider i pengemarkedene er ikke Rustad nervøs med å investere i selskaper nå.

- Det har vært fordelaktig for meg. Jeg tror at de selskapene som har noe for seg og som er gode vil klare seg, mens de selskapene som ikke er det, vil få det vanskelig, sier Rustad.

Til toppen