Kistefos investerer i norsk søkemotor

Sukessen til Fast gjør søk til et hett marked og nå investerer Kistefos i nykommeren Boitho.

Kistefos investerer i norsk søkemotor

Sukessen til Fast gjør søk til et hett marked og nå investerer Kistefos i nykommeren Boitho.

Markedet for systemer som brukes til bedriftsinterne søk vokser kraftig og de gode inntjeningsmuligheten gjør at mange prøver lykken innen dette markedet.

Nå har investoren Christen Sveeas gjennom sitt ventureselskap Kistefos investert en million kroner i Boitho, en relativt ny norsk aktør på markedet. For den summen sitter de igjen med en eierandel på 20 prosent i selskapet. Investeringen er gjort gjennom Springfondet, et fond Kistefos er deleier i.

På lik linje med Intellisearch, et annet norsk selskap som leverer løsninger for bedriftsinterne søk, ser Boitho.com for seg å ta opp kampen med norske Fast Search & Transfer.

- Vi skal gå der Fast er for dyre på bedriftsinterne søk. Fast gjør store integrasjonsjobber som koster mye. Våre løsninger skal være enkle å installere og vil koste en brøkdel av prisen, sier styremedlem og talsmann Espen Øxnes i Boitho til Finansavisen.

Løsningene er ikke helt klare ennå og Boitho regner med å levere den første løsningen innen et år. Til nå har de blant annet signert en OEM-avtale med 24sevenoffice og de har kjørt endel intern testing i Forskningsparken ved Universitetet i Oslo.

Til toppen