RESULTATERFINANS

Kistefos Venture Capital kjøper 20 prosent av Zoom

Kistefos Venture Capital overtar 20 prosent av aksjene i Zoom gjennom tegning i rettet emisjon. I tillegg har Kistefos opsjon til å øke sin eierandel til 35 prosent innen utgangen av første halvår 2000.

Øystein Kvistad
2. des. 1999 - 18:46

- Zooms forretningsmodell gir e-handel en ny dimensjon gjennom å tilføre konsumentene effektiv prissammenligning i et uoversiktlig internettmarked. Selskapets kompetanse og markedsmessige posisjonering gir grunnlag for ekspansiv vekst internasjonalt og gjør Zoom til en interessant Internett-investering for Kistefos, sier Riulf Rustad, konsernsjef i Kistefos AS i en pressemelding.

"Pris, pris og pris er de tre viktigste konkurranseparametrene for Internett-butikker. Lave produktpriser er med andre ord en del av Internetts natur. Nøyaktig hvem som har det beste tilbudet kan imidlertid være en tidkrevende jobb å finne ut. Zoom har automatisert denne leteprosessen. Foruten å tilby sammenligninger av tilbud i ulike produktkategorier som mobiltelefoner, bruktbiler, bøker, datautstyr, dataspill, film og musikk, tilbyr Zoom.no en unik guide til over 1000 nettbutikker i hele verden som leverer direkte til Norge", heter det i pressemeldingen.

Det er dette konseptet som Kistefos Venture Capital, et heleid datterselskap av Kistefos AS, nå investerer i.

Fra Kistefos, vil Erik Osmundsen og Reynir Indahl gå inn i styret og aktivt bidra til å videreutvikle selskapet. Innen utgangen av året lanseres Zoom både i Sverige og Danmark.

- Investeringen fra Kistefos vil gi oss finansiell og industriell styrke til å sikre den videre etableringen av Zoom i Skandinavia, sier daglig leder og gründer Per Siljubergsåsen i Zoom Network AS i pressmeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.