Kjære systemadministrator, gratulerer med dagen!

Vi har morsdag, farsdag, Gro-dag, Tors-dag, det er alltid noens dag. Og den siste fredagen i juli er såvisst intet unntak: For i dag er det sysadminsdag.

Vi burde visst det, men gjorde det dessverre ikke før en teknisk oppegående fyr som begynner på 'H' og slutter på 'åkon Styri' gjorde oss oppmerksomme på det. Han sendte oss lenken til denne nettsiden, der det går fram at det i dag er tredje året på rad at System Administrator Appreciation Day markeres.

Initiativtaker Ted Kekatos, amerikaner og selv systemadministrator av det omtenksomme slaget, presiserer at den årlige sysadminsdagen gjelder for alle IKT-medarbeidere som faktisk sørger for at hjulene går rundt i din bedrift; nettverksadministratorer, webmastere, telefonbetjenter, epost-administratorer, sysprogs, "duden som fikser papiret i faksen og skriver'n"...

Fyren til høyre, for eksempel, heter Harald Brombach og er alt-mulig-smartingen som holder styr på digi.nos kabelspagetti på en slik måte at du kan lese om sysadminsdag på fosfor-skjermen din akkurat nå. Som takk kan du jo sende ham en mail og gratulere med dagen, det vil han sikkert sette pris på, akkurat som de IT-ansatte på din egen arbeidsplass like sikkert vil gjøre.


digi.no oppfordrer derfor i dag alle sine lesere å vise at de faktisk setter pris på sin IT-avdeling. Gå inn på kontoret og si "gratulerer med dagen, dere er gjør en fantastisk jobb", kjøp inn bløtkaker en masse, noen steder vil et enkelt "takk" gjøre susen, for ikke å snakke om enkle gaver av typen radiostyrte biler, kartonger med potetgull, ettårsabonnement på pizza/Pepsi/clearasil på nærmeste 7eleven, GPS-navigatorer, PDA-er, java-telefoner, MP3-spillere, digitalkamera, ballonger, rare hatter, DVD-spillere, massasjestoler, skytespill som begynner på D, nesehårfjernere, tastaturservietter...

Et tips til slutt - gi IKKE penner, T-skjorter, blyantspissere, musematter eller liknende som har logoen påklistret til selskapet som laget PR-effektene. IT-folka har alt fra før.

Absolutt alt.

P.S.
Litt sysadmin-humor hører med i anledning dagen - nyt denne...
D.S.

Til toppen