JUSS OG SAMFUNN

Kjærligheten starter med videochat

Webkamera, MSN og Internett med levende bilder er blitt det nye sjekkemediet.

15. sep. 2004 - 07:45

Nettdaten.no ble lansert i april som en sjekketjeneste på nett i Norge. Her kan håpefulle helt uforpliktende «single mingle» på webcam-dating med potensielle kjærester. Det man trenger er en PC, internettilgang, MSN, gjerne et videokamera og et norsk telefonnummer.

– Vi har et tak på opptil 18 personer som kan snakke samtidig, sa redaktør av Nettdaten.no og kjærlighetscoach Trude Sæle i april til digi.no.

    Les også:

Vel fem måneder etter lansering forteller Sæle til digi.no at Nettdaten.no i dag har 3.300 medlemmer hvorav 50 prosent har webkamera.

Dette er 1.300 over forventning, som tyder på at tjenesten har tatt av. I. april spådde nemlig Sæle 2.000 kunder innen november.

– Vi erfarer stor interesse rundt videochat og bruk av lynmeldinger (MSN) for å få kontakt med en ny kjæreste, sier hun.

To par har allerede funnet den store kjærligheten gjennom bruk av videochat.

Tjenesten for videochatting, som opprinnelig var gratis, koster nå 2,99 i minuttet. I tillegg koster medlemskapet 200 kroner i måneden.

– Dette er likevel billig. Tenk deg alternativet når du hele tiden skal møte nye dater. Bare to kaffe og muffins koster 200 kroner på en kafé, sier kjærlighetseksperten.

Sæle mener at teknologien nå jobber for dem.

– En undersøkelse viser at 64 prosent av amerikanere bruker MSN som har tatt over for e-post. Uansett hvilken datesite du går på, får du spørsmålet: Har du MSN eller webkamera, forteller Sæle.

Tall fra USA viser at dating er et av de store forretningsområder framover. Og potensialet er der. Ifølge Dagbladet er over en halv million nordmenn registrert på forskjellige kontakttjenester på nettsteder.

Det er SQ Networks og grunder Torleif Bomann som står bak Nettdaten.no og som har agentur til å selge lignende tjenester til dating-markedet. Bomann startet SOL-nettverket og en tilsvarende svensk tjeneste.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.