Kjappere nett til skoler

Get og Asker kommune går sammen om å gi privatkunder og fire skoler hurtigere Internett.

Get og Asker kommune går sammen om å gi privatkunder og fire skoler hurtigere Internett.

Get og Asker kommune har inngått en samarbeidsavtale som gir rundt 2.000 privatkunder og fire skoler Internett hurtigere.

Avtalen dreier seg om at i stedet for at Asker kommune og Get skal grave ved siden av hverandre, bytter de to aktørene fiber.

Ved å benytte eksisterende infrastruktur, slipper man å grave opp grøfter med tilhørende forstyrrelser i nærmiljøet, for så å legge ny fiber. Kommunen slipper da konkrete leiekostnader til datakommunikasjonslinjer til de fire skolene eller alternativt gravekostander til fiber som da skulle vært eid av Asker kommune.

For Get betyr det ifølge informasjonsdirektør Øyvind Husby at rundt 2.000 privatkunder får fiberhastighet på bredbåndet sitt langt før de ellers ville fått det. For Asker kommune betyr det at fire skoler får bredbånd langt hurtigere.

- Skolene Hovedgården, Borgen, Rønningen og Hagaløkka får fiberhastighet fra skoleoppstart høsten 2008. Det er usikkert når disse skolene ville fått fiberhastighet på bredbåndet ellers, sier Ole-Kristian Tangen, leder for servicetorgenheten i Asker kommune, til Asker og Bærum Budstikke.

Ifølge Get er det kun i Moss selskapet har inngått en slik avtale med en kommune tidligere.

Til toppen