RESULTATERFINANS

Kjedelig for HP

Illevarslende utvikling før de skal splittes i to.

Meg Whitman har fortsatt mye å bevise i HP.
Meg Whitman har fortsatt mye å bevise i HP. Bilde: ChinaFotoPress/ChinaFotoPress via Getty Images / All Over Press
26. nov. 2014 - 13:13

HPs inntekter falt 0,71 prosent siste år, ned til 111,5 milliarder dollar. Bunnlinja er ned fra 5,1 til 5,0 milliarder dollar. Det viser årsregnskapet de la fram i går kveld.

– Det gleder meg å si at HPs snuoperasjon er på rett spor, uttaler toppsjef Meg Whitman, som godt over halvveis i sin femårige plan fortsatt ikke har maktet å skape vekst.

Inntektene til IT-giganten har falt i 12 av de 13 siste kvartalene.

Uten videre suksess å vise til, børstet hun i oktober støv av de gamle planene om å stykke opp HP i to børsnoterte selskaper. Neste år skal pc og printere samles i HP Inc, mens servere, lagring, programvare og tjenester legges i HP Enterprise.

Håpet er at fisjonen kan gi en etterlengtet vitamininnsprøytning. Det trengs. Resultatene HP la frem tirsdag var dårligere enn ventet.

Siste kvartal falt omsetningen 2,5 prosent til 28,4 milliarder dollar, mens lønnsomheten falt 6 prosent til 1,3 milliarder dollar, sammenlignet med samme periode i fjor.

Aksjekursen som har lagt på seg 34 prosent hittil i år, falt i natt 4,3 prosent i utvidet børshandel, ifølge Bloomberg.

Kalddusjen gjelder for nær sagt alle forretningsområder.

Selv i enterprise group og enterprise services, områder som toppsjef Meg Whitman tidligere framholdt som vekstdrivere, falt omsetningen med henholdsvis 4 og 7 prosent.

Whitman vedgår at dette ikke er tilfredsstillende, men sa i går i intervju med Wall Street Journal at det kan være tegn som tyder på bedring, basert på nysignerte kontrakter i fjerde kvartal og vekst i konsulentjenester for å bistå bedrifter med modernisering.

PC-er er en av få produktkategorier som vokser for HP. Der økte omsetningen 4 prosent, etter et stort hopp på 12 prosent forrige kvartal. Folk og bedrifter kjøper som kjent pc-er igjen, og en hovedfaktor er Microsofts avliving av støtten for eldgamle Windows XP.

For HPs del falt enhetssalget av arbeidsstasjoner med 2 prosent, mens antallet bærbare pc-er mer enn gjorde opp for det med 8 prosent vekst.

Seddelspressen og høymargin-divisjonen "printere" fikk omsetningen barbert med 5 prosent.

HP har ingen vekst å vise til innen nettsky-relaterte leveranser heller, illevarslende for et område der mange av konkurrentene gjør det stadig bedre.

Meg Whitman skal selv lede HP Enterprise-delen når fisjonen ventelig blir gjennomført rundt høsten 2015. Dermed blir hun leder for selskapets antatte vekstmotor, en motor som foreløpig går på tomgang.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.