RESULTATERFINANS

Kjell Spångbergs risikoinvesteringer på vei ned

Den svenske finansmannen Kjell Spångbergs ventureinvesteringer har fått hard medfart. Sist ut er netthandelsselskapet Dressmart, som holder på å gå konkurs. Les om svenskens e-handelsimperium, som i det siste har smuldret opp.

Sigvald Sveinbjørnsson
21. juli 2000 - 10:03
Kjell SpångbergEmerging TechnologiesDressmartdigi.no
Les mer om Dressmarts problemer:
Dressmart.tom for penger

Kjell Spångberg er nest største eier i Dressmart, og eier omtrent 30 prosent av aksjene. Disse er tapt med mindre det blir en løsning for svenskene som selger skjorter og klær på nettet.

Men dette er ikke den eneste investeringen som har gått dårlig for den svenske investoren Spångberg. Den svenske avisen Dagens Industri skriver fredag at Spångbergs selskaper har tapt millioner i verdi den siste tiden.

Av Emerging Technologies 30 investeringer er 14 selskap e-handelesselskap. Da det maniske boo.com gikk konkurs tidligere i år dunstet store deler av selskapets verdier vekk. Blant annet Toga, som har tapt 70 prosent av aksjeverdien. Ellers har Spångbergs investeringer i Bidlet, kjøpt av auksjontjenesten QXL.com, rast. Aksjen har falt hele 88 prosent på London-børsen.

Ellers er Spångberg inne i LetsBuyIt.com, som entrer den tyske teknologibørsen Neue Markt i dag. Selskapet måtte halvere tegningskursen for å få inn penger. Boxman, den svenske nettbaserte musikkhandelen, har måttet utsette sin børsnotering på ubestemt tid. Dette er også et selskap som Spångbergs investeringsselskap er eier i.

Andre selskaper som har falt er Leknet, som har utsatt sin børsnotering, og falt tungt i verdi.

- Cirka 30 prosent av vår portefølje er e-handelsselskap. Nå har vi valgt å fokusere på trådløs kommunikasjon i stedet. Men dette er en del av hverdagen vi lever i, det er dager med medgang og det er dager med motgang. Vi satser jo på selskaper med meget høy risikoprofil, sier Peter Sandberg som er administrerende direktør i Spångbergs investeringsselskap til svenske Dagens Industri.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.