Kjempebonus til Ebbers

WorldCom har gitt toppsjef Bernhard Ebbers en bonus tilsvarende vel 130 millioner kroner som takk for god innsats i 1997.

WorldCom har gitt toppsjef Bernhard Ebbers en bonus tilsvarende vel 130 millioner kroner som takk for god innsats i 1997.

Bonuser for toppledere i amerikansk næringsliv er slett ikke uvanlig, selv om bonusen Ebbers fikk i 1997, fremdeles er i høyeste laget for de fleste bedriftene. For eksempel fikk IBMs Lou Gerstner "bare" USD 4,5 millioner i bonus i fjor.

Bernard Ebbers har vært toppsjef i WorldCom i 13 år, og har de siste årene virkelig fått sving på sakene. Til glede for aksjeeierne er selskapet det som har økt sin aksjeverdi mest av alle amerikanske børsnoterte selskap, uansett bransje.

Lønnshoppet fra 1996 var også formidabelt, nærmere bestemt på hele USD 14,7 mill (110 mill kroner). I 1996 tjente Ebbers "bare" USD 3,3 mill i lønn og bonus, mens beløpet var økt til USD 18 mill i 1997, som betyr at bonusens del av lønna er forholdsvis stor. Ifølge WorldCom er USD 13 mill knyttet til den planlagte fusjonen med MCI, som for øyeblikket granskes av europeiske og amerikanske konkurranse og justismyndigheter.

Ebbers eier i tillegg opsjoner i WorldCom til en verdi av rundt regnet USD 750 millioner...

Til toppen