Kjempegevinst til BlueCom-gründer

Den 32-årige gründeren Lars Hellebust i BlueCom håver inn en kjempeinntekt på salget av selskapet til Catch.

Den 32-årige gründeren Lars Hellebust i BlueCom håver inn en kjempeinntekt på salget av selskapet til Catch.

Gründer i BlueCom Lars A. Hellebust kan pensjonere seg i en alder av 32 år, dersom han ønsker det.

Tidligere i dag ble det kjent at Catch Communications kjøpte selskapet for drøyt 114 millioner kroner. Gründeren eide ifølge Bizkit 40 prosent av aksjene, og henter dermed inn en pen inntekt.

Lars Hellebust vil med et salg av alle aksjene få en inntekt på 45 millioner kroner. Det blir gitt oppgjør i kontanter og Catch-aksjer, hvorav nesten halvparten i kontanter.

Lars A. Hellebust er grunnlegger og tidligere direktør i BlueCom. Hellebust har tidligere arbeidet som producer og regissør i NRK, og er utdannet BA fra Yale University.

    Les også:

En annen som kan hente inn en pen gevinst på BlueCom-salget er John-Egil Kristiansen, som eide 25 prosent av aksjene. Det gir en inntekt på 28 millioner kroner i kontanter og Catch-aksjer.

Ellers vil investorene Icon Capital og Norgesinvestor også hente inn gevinster på salget. Disse eide ni prosent hver i selskapet, noe som gir en brutto inntekt på litt over ti millioner kroner.

De største investorene har inngått en såkalt lock up-avtale med Catch. Det vil si at de ikke kan selge Catch-aksjene som de fikk i oppgjøret før det er gått ni måneder.

Til toppen