Kjempehopp for harddisker i bærbare PC-er

En ny serie harddisker fra Fujitsu skal gi bærbare lagringsplass på linje med det stasjonære har i dag.

Kjempehopp for harddisker i bærbare PC-er

En ny serie harddisker fra Fujitsu skal gi bærbare lagringsplass på linje med det stasjonære har i dag.

Harddiskene i bærbare PC-er har alltid vært mindre enn i de stasjonære. Dette har flere årsaken, den begrensede plassen og viktigheten av lavt effektforbruk er blant disse. De fleste bærbare PC-er har derfor 2,5 tommers harddisker med relativt lav rotasjonshastighet, mens 3,5 tommers harddisker er så godt som standard i stasjonære systemer. Disse har gjerne høyere rotasjonshastighet, noe som forbedrer ytelsen.

De fleste harddiskprodusentene tilbyr i dag 2,5 tommers harddisker på inntil 160 GB. Ett selskap skiller seg dog ut - Fujitsu. Selskapet kom i mai i år med en 200 GB-modell, MHV2200B, og i dag annonserer selskapet at det i slutten av februar 2007 vil lansere to modeller, MHX2250BT og MHX2300BT som rommer henholdsvis 250 og 300 GB med data. Dermed kan den tilgjengelige lagringsplassen i bærbare PC-er med ett økes med inntil 50 prosent.

De nye harddiskene har en søketid på mellom 1,5 og 22 ms, en rotasjonshastighet på 4200 rpm og en maksimal overføringshastighet i grensesnittet på 150 MB/s.

Energiforbruket ved lesing/skriving er på 1,6 watt. Vekten er oppgitt til å være lavere enn 135 gram. Harddiskene er, fordi de er utstyrt med hele tre plater, noe høyere (12,5 mm)enn mange andre 2,5 tommers harddisker.

Til toppen