, Kjempehopp for Nasdaq

Den amerikanske Nasdaq-indeksen hadde sin desidert største prosentvise oppgang tirsdag. Store selskaper som Intel, Cisco og Oracle hjalp indeksen opp med utrolige 8 prosent.

Berg- og dalbanen Nasdaq gikk til topps tirsdag. Med den største oppgangen noen sinne, målt i prosent, fikk investorene nytt håp for teknologiaksjene.

- Jeg tror en del mennesker våknet opp og sa til seg selv " Jøss, det må da være en hel masse gode kjøp der ute i dag," sier Louis Giglio, senior porteføljeforvalter ved American Express Financials, til nyhetstjenesten Cnet.

Nasdaq gikk opp hele 254,37 poeng, en oppgang på 8 prosent. Målt i poeng er dette det nest største spranget indeksen noen gang har hatt på en dag. Prosentmessig har aldri Nasdaq steget så kraftig.

Det var de store selskapene som løftet Nasdaq opp tirsdag, men det var på ingen måte bare de store som gikk opp. Ifølge Cnet var det to selskap som steg, for hvert selskap som sank.

Ekspertene er usikre om dette kan signalisere en vei ut av det ustabile børsklimaet på Nasdaq og Wall Street.

Flere mener at Nasdaq må vise flere solskinnsdager før endelig friskmelding.

Nå blir det spennende å se hva som vil skje ved Oslo Børs og resten av Europas børser. Noe de største investorene i landet bare har kunnet drømt om de siste månedene.

Til toppen