RESULTATERFINANS

Kjempekontrakt kan gi EDB 4tel internasjonal suksess

EDB 4tel, et datterselskap av EDB Business Partner, har inngått sin første store internasjonale kontrakt. Finansmarkedet har store forventninger til det ukjente norske selskapet.

Sigvald Sveinbjørnsson
10. mai 2000 - 09:25

EDB 4tel leverer kunder, ordrer og fakturaløsninger til telecomselskaper. Selskapet har nå fått sin første internasjonale kontrakt med den sveitsiske teleoperatøren Swisscom. Kontrakten har en verdi på 30 millioner kroner.

Comtel, en finsk konkurrent til EDB 4tel er verdsatt til hele 1,6 milliarder euro eller omtrent 13 milliarder norske kroner. Flere i finansmarkedet mener at EDB Business Partner, som eier EDB 4tel, vil oppleve en verdiøkning som følge av at EDB 4tel nå har fått sin første, store internasjonale kontrakt.

Bjørn Trondsen, konsernsjef i EDB Business Partner, sier til digi.no at kontrakten med Swisscom kan føre til en tidligere internasjonalisering av EDB 4tel enn tidligere beregnet. - Vi har jobbet hver dag for å få dette til. Dette er en meget viktig kontrakt for oss, siden vi nå kan begynne å satse internasjonalt. En internasjonal satsing uten en slik kontrakt å vise til kan være vanskelig, sier Trondsen som betegner samarbeidet som en døråpner inn i et stort marked.

- Det er ingen tvil om at dette markedet er kjempemessig, men det er svært tunge aktører her inne allerede, sier Trondsen.

At finansmarkedet vil reagere positivt på kontrakten, og muligens sende EDB-aksjen oppover, tar Trondsen med stor ro: - Jeg sier som jeg alltid sier. Markedet har alltid rett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.