AVTALER & KONTRAKTER

Kjempekontrakt til Telenor og HP

Telenor og HP skal utstyre Nye Ahus sykehus med IT for flere hundre millioner kroner.

22. juni 2005 - 14:04

Telenor og HP har sammen med sine samarbeidspartnere vunnet totalkontrakten på IKT-infrastruktur til nye universitetssykehuset Ahus, som bygges på Lørenskog. Avtalen er verdt hele 280 millioner kroner skriver Telenor i en pressemelding.

Samme konsortium vant i januar 2004 en lignende avtale med Helsebygg Midt-Norge på St.Olavs Hospital i Trondheim, og Telenor håper denne kontrakten skal gi dem enda flere jobber innen helsevesenet.

Det nye sykehuset skal stå ferdig 1. oktober 2008.

Avtalen med Nye Ahus er en totalentreprise med ansvar for prosjektering, installasjon, test og driftsettelse av IKT-infrastrukturen.

Det nye sykehuset være vesentlig bedre utstyrt enn det gamle. På bestillingslisten står standard infrastruktur, samt ting som aksesspunkter for trådløs kommunikasjon, trådløs telefoni, og diverse audiovisuelle-løsninger i auditorier, kantine, møterom og seminarrom.

Pasientene skal også underholdes og kunne kommunisere med pasientsignalanlegg og pasientterminalprogrammer samt TV-distribusjon over IP.

De andre selskapene i Telenor og HP-konsortiet er blant annet Cardiac AS, YIT Building Systems AS, Abeo AS, Umoe IKT AS, og Best Teleprodukter AB.

- Telenor og HP har jobbet tett sammen både ved etableringen av Telenors nye hovedkontor på Fornebu og i forbindelse med utbyggingen av nye St. Olavs Hospital. Vi ser nå fram til å fortsette dette samarbeidet og bruke all vår kompetanse og erfaring til å lage en topp moderne IKT-infrastruktur ved Nye Ahus, sier Frode Haugli, administrerende direktør i HP Norge.

Nye Ahus er dimensjonert for å dekke lokal- og sentralsykehusfunksjoner for omtrent 340.000 innbyggere i Akershus og Oslo Nord. Prosjektet har en ramme på 7,6 milliarder kroner. Det skal bygges 113.000 kvadratmeter nytt bygg, mens 23.000 skal holdes i eksisterende bygg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.