Kjempeløft for Thinfilm

Ny investor kraftig inn på eiersiden.

Kjempeløft for Thinfilm
Thinfilm viste i desember at kretser med minne, logikk og sensor for temperatur kan printes rimelig og raskt. Bilde: Thinfilm

Et globalt investeringsselskap, Invesco, har avtalt å kjøpe Thinfilm-aksjer for 140 millioner kroner, heter det i en børsmelding.

Det gir Invesco 56 millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 13,3 prosent av Thinfilm.

Avtalen skal godkjennes av aksjonærforsamlingen i Thinfilm, antakelig rundt 2. oktober.

Etter avtalen kan Invesco om tolv måneder kjøpe inntil 46,7 millioner Thinfilm-aksjer til, til 3 kroner per aksje. Den muligheten varer i to år.

Administrerende direktør Davor Sutja i Thinfilm mener Invesco-investeringen gjenspeiler økt internasjonal oppmerksomhet om Thinfilm.

Thinfilm har utviklet sitt markedsbudskap fra å dreie seg om printing av elektroniske kretser til en visjon om minne og intelligens overalt.

I en presentasjon fra januar i år går Sutja gjennom denne visjonen, og forklarer hvorfor han mener Thinfilm står ved et gjennombrudd i et marked som vil være verdt 100 milliarder dollar: Thinfilms teknologi kan brukes til å nedfelle ørsmå og rimelige sensorer, prosessorer og elektronisk minne i nær sagt hva som helst, gjerne med løsninger som RFID og NFC.

I juni i år viste Thinfilm at også drivere til små dataskjermer kan framstilles med deres teknologi.

Selskapet er i ferd med å bygge kapasitet til å kunne framstille opptil 50 millioner elektroniske merkelapper i året.

Innovasjon Norge og Eurostars Programme har bidratt til å finansiere flere av Thinfilms utviklingsprosjekter.

I desember i fjor demonstrerte Thinfilm hvordan minne, logikk og sensor for temperatur kan framstilles rimelig og raskt gjennom printing (se bildet øverst i artikkelen).

Les mer om: