Kjempeoppdatering fra Microsoft

Største på tre år.

Microsoft skal lappe en rekke sikkerhetshull i selskapets programvare i morgen kveld. I tillegg kommer det en rekke andre feilfikser og forbedringer.
Microsoft skal lappe en rekke sikkerhetshull i selskapets programvare i morgen kveld. I tillegg kommer det en rekke andre feilfikser og forbedringer.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. nov. 2014 - 09:33

Microsoft kommer i morgen kveld, norsk tid med en mengde sikkerhetsoppdateringer til selskapets programvare. I alt dreier det seg om 16 ulike oppdateringer. Disse skal fjerne et foreløpig ikke offentliggjort antall sårbarheter.

Ifølge amerikanske Computerworld er dette det høyeste antallet sikkerhetsoppdateringer Microsoft har kommet med på en gang siden april 2011, da det ble gitt ut rekordhøye 17 sikkerhetsoppdateringer.

Fem av sikkerhetsoppdateringene som kommer i dag anses som kritiske, noe som innebærer at sårbarheter de fjerner, kan utnyttes til fjernkjøring av vilkårlig kode. Alle de fem er relatert til Windows, men ikke alle Windows-utgaver er berørt.

De fleste av de øvrige sikkerhetsoppdateringene er kategorisert som viktige. I tillegg til Windows, er også Office, samt Exchange og annen serverprogramvare, berørt av enkelte av disse.

Tolv til

Men Microsoft kommer ikke bare med sikkerhetsoppdateringer i morgen kveld. I tillegg kommer nemlig også tolv andre oppdateringer som ikke er sikkerhetsrelaterte. De fleste av disse er til Windows 8.x. Trolig vil de fleste av oppdateringene rette feil i programvaren, men i noen tilfeller kan slike oppdateringer også innføre ny funksjonalitet.

Oppdatert: Tidspunktet for når oppdateringene blir utgitt, har blitt korrigert.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.